WARMELO

WARMELO

 

Huis Warmelo wordt voor het eerst genoemd in 1315, door de eeuwen heen bewoond door de families Van Warmelo en Sloet (1633 - 1872).

Daarna wisselende de eigendom met regelmaat.

Van 1952 tot 1971 werd het Huis bewoond door Prinses Armgard zur Lippe-Biesterfeld, de moeder van Prins Bernhard, samen met haar huisgenoot Alexis Pantchoulidzew.  Koningin Juliana, Prins Bernhard en hun vier dochters Beatrix, Irene, Margriet en Christina bezochten met regelmaat Huis Warmelo. 

 

In 1975 kwam het landgoed en kasteel in eigendom van de familie Avenarius.  In de jaren '90 volgde een grootscheepse renovatie van de tuinen en het grachtenstelsel. Het park en de tuinen zijn al vele jaren opengesteld voor het publiek. Ook worden op het landgoed talrijke evenementen georganiseerd en zijn jaarlijks prachtige zandsculpturen te bewonderen.

Warmelo staat vooral bekend om de tuinen in verschillende stijlen die om het huis liggen.  Er is onder meer een Victoriaanse tuin, een geometrische tuin in Franse stijl en een landschapstuin in Engelse stijl. Om het huis en de tuinen ligt een landschapspark. Naast om hun diversiteit staan de tuinen bekend om hun azalea's, rododendrons en rozen.

 

Bron en meer informatie: www.kasteelwarmelo.nl

 

 

Belangstelling? Zie onderstaand een greep uit onze uitgebreide foto-collectie.

Klik op het onderstaande overzicht en je zult aangenaam verrast zijn!