BORCULO - NEEDE - NOORDIJK - GEESTEREN - GELSELAAR

BORCULO - NEEDE - NOORDIJK - GEESTEREN - GELSELAAR

 

Al deze plaatsen liggen binnen een afstand van maximaal 20 km van Diepenheim en, m.u.v. Noordijk, direct via busverbindingen vanuit Diepenheim bereikbaar.

Maar wat te denken van een fietstochtje vanuit Diepenheim langs de Watermolen 'den Haller' en dan via Markvelde richting de Needse Berg. 

Of op de fiets, een ommetje via het schitterende natuurgebied Noordijkerveld en dan richting Geesteren en Borculo.

 

Ontdek Borculo, raadpleeg de website www.BorculoBruist.nl , breng een bezoekje aan het sfeervolle, oude stadscentrum van Borculo.  Maak eens een stadswandeling onder leiding van een enthousiaste en deskundige gids, bezoek het Kristalmuseum of kies voor een tochtje met de Berkelzomp 'Jappe' over de Berkel, geniet  van een wandeling langs de oude Berkel die zich zo schitterend meandert door de voormalige Heerlijckheid Borculo. 

 

En dan de verkenning van Neede.

We noemden al de Needse berg, een stuwwal waarin je een aantal groeven  vindt. Tussen 1825 en 1954 werd hier zand en klei gewonnen voor de fabricage van stenen en dakpannen . Bij de afgravingen werden tal van fossiele overblijfselen van zoogdieren gevonden, waaronder een kaakfragment van een woudolifant. De Needse berg, klimmen en klauteren, met speciaal voor de jeugd tal van mogelijkheden zich te vermaken.

Een fietstochtje rondom Neede? Volg de bewegwijzering 'Rondje Neede' en geniet.

Voor een meer compleet overzicht wat Neede te bieden heeft verwijzen we naar de website www.vvvNeede.nl

 

Gelselaar , Geesteren en Noordijk, een tochtje zeker waard. Op een zonnige dag is het heerlijk slenteren door deze Gelderse plaatsjes. Langs oude boerderijen en eeuwenoude kerken, neem in Noordijk een inkijkje in de 'Aap - Noot - Mies' schoolperiode uit de vorige eeuw. Je treft het aan in een speciaal ingerichte oude school met attributen van destijds. En Gelselaar, mooi, gezellig en springlevend, een beschermd dorpsgezicht, met net even buiten het dorp de museumboerderij Erve Brooks, met het avonturenpad, blotevoetenland en heerlijke pannenkoeken.  

Wandelen, fietsen, genieten van de prachtige essen, de meanderende Bolksbeek, Koningsbeek en Berkel. 

 

Een DAGJEDIEPENHEIM, combineer het met de talloze mogelijkheden binnen een straal van 20 km en een fijne meerdaagse vakantie is gegarandeerd.

Belangstelling? Zie onderstaand een greep uit onze uitgebreide foto-collectie.

Klik op het onderstaande overzicht en je zult aangenaam verrast zijn!